Tur de Iasi cu degustare de vinuri

Bucura-te de o plimbare atractivă și obligatorie pentru a înțelege mai bine istoria acestor locuri din centrul orașului Iasi, unde vei descoperi cele mai importante atractii și legenda despre istoria Iasilor. Itinerariul va incepe din fata Palatului Culturii si va continua in directia Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, marcand cele mai importante obiective de-a lungul traseului: Piata Palatului Culturii, Manastirea Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Catedrala Mitropolitana, Teatrul Național, Strada Cuza-Vodă.

După aproximativ 2 ore, vei continua cu ghidul tău către un renumit wine-bar pentru a cunoaște cele mai reprezentative vinuri ale zonei într-o sesiune de degustare cu 4 vinuri locale.

Tur pietonal – Iasi

Porneste intr-o captivanta aventura prin inima orasului Iasi, un oras minunat, plin de bogatii culturale si istorice. Turul ghidat te invita sa explorezi centrul orasului incepand cu cladirea neo-gotica a Palatului Culturii si pietei adiacente, continuand de-a lungul Bulevardului Stefan cel Mare si Sfant cu ale sale atractii istorice, religioase si culturale precum: Manastirea Trei Ierarhi, Catedrala Metropolitana, Palatul Roznoveanu, pana spre romantica strada Cuza Voda cu ale sale cladiri ce sunt inca o marturie a urbei de la inceputul secolului al XX-lea.

Admirand cladirea Teatrului National si a istoricului sau, traseul continua catre Piata Natiunii, un loc remarcat prin prezenta edificiilor precum Universitatea de Medicina si Farmacie, Institutul de Anatomie, Muzeul de Istorie Naturala si Monumentul Unirii, toate cu o incarcatura istorica deosebita pentru orasul Iasi.

Condus de pasionatii nostri ghizi, acest tur te va purta prin diferite perioade ale istoriei, din trecut pana in prezent, explicand transformarea continua a societatii iesene. Exploreaza mozaicul sau cultural, de la stilurile arhitecturale ale cladirilor istorice la excelenta academica. Descopera sufletul Iasului prin atractiile sale si lasa istoria sa te incante in acceasta experienta.

Incanta gustul cu vinurile Gramma

O experienta turistica la Iasi nu ar fi completa fara a face cunostinta cu renumitele vinuri ale colinelor ce inconjoara urba. La doar 8 km de centrul Iasului se afla Podgoria Gramma, o podgorie urbana, dupa cum chiar gazdele isi prezinta mosia, care te asteapta sa ii treci pragul.

La Gramma vei face cunostinta nu doar cu vinurile specifice zonei ci si cu o crama tanara, curajoasa, deosebita fata de tot ce se intampla in jur prin atitudine si viziune. Aici trebuie mentionata colecția ce poartă etichetele desenate de maestrul Horatiu Malaele si, de asemenea, prima colecție de vinuri din lume îmbrăcată în NFT-uri romanesti (Non-fungible tokens).

Personalitatea vinurilor Gramma este definita de echilibrul perfect dintre natura, creativitate si tehnologie. Calitatea, abordarea non-conformista si designul etichetelor sunt doar cateva detalii care creaza o experienta unica pentru tine, pasionatul de vin.

Dupa sesiunea de degustare, te vom invita la un tur panoramic al orasului, unde te vei lasa surprins de cele mai importante atractii cultural-istorice ale Iasului. Dupa-amiaza, intoarcere la hotel.

Observatii:

  • Ora de preluare a oaspetilor va fi transmisa cu 24-48 de ore inainte, in functie de programul cramei;
  • Orele din program sunt orientative, fiind subiectul conditiilor de trafic si cerintelor grupului format;