Cricova – descopera orasul subteran!

Cricova (Republica Moldova) este una din cele mai renumite crame din lume, cunoscuta pentru pivnitele sale extinse subterane si vinurile de inalta calitate. Desi multe dintre informatiile despre Cricova sunt disponibile publicului, exista cateva secrete despre care putina lume stie. Iata cateva:

Cricova gazduieste una dintre cele mai mari crame subterane din lume, cu peste 120 km de tuneluri si galerii care au fost excavate initial pentru exploatarea calcarului. Pivnitele sunt pastrate la o temperatura constanta de 12°C, ceea ce este ideal pentru pastrarea si invechirea vinului.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale pivnitelor Cricovei este ca acestea au fost folosite pentru a ascunde si proteja vinurile valoroase de-a lungul istoriei. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, beciurile Cricovei au fost folosite pentru a depozita documente si comori importante, precum si colectii de vinuri valoroase care erau ascunse de armata germana.

Cricova gazduieste si o colectie impresionanta de masini de epoca care sunt depozitate in tunelurile subterane. Aceste masini apartin proprietarului cramei si sunt expuse intr-un muzeu dedicat, cu acces doar pentru vizitatorii cunoscatori..

Cricova este cunoscuta pentru producerea unei varietati de vinuri de inalta calitate, inclusiv soiuri traditionale moldovenesti precum Feteasca Alba si Feteasca Neagra, precum si soiuri internationale precum Chardonnay si Cabernet Sauvignon. Pe langa ofertele sale standard de vin, Cricova produce si un vin spumant in editie limitata, care este invechit pana la 10 ani in pivnite.

Beciurile Cricovei gazduiesc, de asemenea, un sistem unic de depozitare a vinului care foloseste borcane de lut numite „kvevri” pentru a invechi si a fermenta vinul. Aceasta metoda traditionala de vinificatie dateaza de mii de ani si este inca folosita in unele parti ale Georgiei, care se afla in apropierea Moldovei.

In general, Cricova este o destinatie fascinanta atat pentru iubitorii de vin, cat si pentru iubitorii de istorie, cu o multime de secrete si caracteristici unice de descoperit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *